Teljes kiőrlésű rácsos meggyes pite

Tészta:

  • 20 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 1 tojás
  • 5-10 dkg vaj
  • fél csomag sütőpor
  • eritrit/egyéb édesítő ízlés szerint
  • 0,5 pohár tejföl
  • 1 csipet só

Töltelék:

  • 300 gr meggy (fagyasztott is lehet)
  • 1 kiskanál fahéj
  • eritrit/egyéb édesítő ízlés szerint

 

Így fogj hozzá:

A tészta hozzávalóit keverd össze, majd gyúrj belőle tésztát. A tészta pihen, míg elkészítjük a tölteléket: a meggyet keverjük össze az eritrittel és a fahéjjal és rakjuk félre. Levet fog ereszteni, ezt majd szűrjük le, mielőtt a pitét betöltenénk.

A tésztát kettévágjuk, kinyújtjuk az egyik felét, majd kivajazott formába fektetjük. Mehet rá a lecsepgtetett meggy. A tészta másik felét is kinyújtjuk, csíkokra vágjuk és rács formában ráhelyezzük a meggyrétegre. Mehet be a 180 fokos, előmelegített sütőbe. Sütőtől függően 20-30 perc alatt megsül (mikor már szépen barnul a teteje, kivehetjük.)

Tápértékek:

Összesen 187 CH, 1380 kcal.

Én 8 darabra vágtam, így 1 db kb 23 CH-t és 170 kcal-t tartalmaz.

20160904_145504.jpg