Teljes kiőrlésű rácsos meggyes pite
Hozzávalók:
Tészta:
- 20 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
- 1 tojás
- 5-10 dkg vaj
- fél csomag sütőpor
- eritrit/egyéb édesítő ízlés szerint
- 0,5 pohár tejföl
- 1 csipet só
Töltelék:
- 300 gr meggy (fagyasztott is lehet)
- 1 kiskanál fahéj
- eritrit/egyéb édesítő ízlés szerint
Így fogj hozzá:
A tészta hozzávalóit keverd össze, majd gyúrj belőle tésztát. A tészta pihen, míg elkészítjük a tölteléket: a meggyet keverjük össze az eritrittel és a fahéjjal és rakjuk félre. Levet fog ereszteni, ezt majd szűrjük le, mielőtt a pitét betöltenénk.
A tésztát kettévágjuk, kinyújtjuk az egyik felét, majd kivajazott formába fektetjük. Mehet rá a lecsepgtetett meggy. A tészta másik felét is kinyújtjuk, csíkokra vágjuk és rács formában ráhelyezzük a meggyrétegre. Mehet be a 180 fokos, előmelegített sütőbe. Sütőtől függően 20-30 perc alatt megsül (mikor már szépen barnul a teteje, kivehetjük.)
Tápértékek:
Összesen 187 CH, 1380 kcal.
Én 8 darabra vágtam, így 1 db kb 23 CH-t és 170 kcal-t tartalmaz.